Japansk Inspiration, och Uppcon:09?!

Kanske blir något i denna stil fast mer orange och blått (Uppcons färger).. eller kanske inte?


Jag sitter och jobbar på en bumper till Tobbes event som heter Uppcon:09, som är ett väldigt häftigt event där alla svenska anime/manga/spel intresserade träffas och pratar om allt mellan himmel och jord. Där väldigt många klär ut sig till sin favorit karaktär, jag vet inte men jag antar att de är lite tävlingar om vem som har snyggast och liknande dräkt som sin favorit karaktär.

Anime och spel nörd som man är så känner jag igen 90 % av karaktärerna som visas upp så känner jag "Shit! Jag kan nog en hel del om de som händer där på eventet". Jag måste också säga att dom som lägger ned så mycket tid och själ på sådant är jävligt häftiga, dom brinner verkligen för något, samma sak som jag brinnder för grafisk design. Detta gjorde mig jävligt pepp på att skapa den grymaste Bumpern de någonsin sätt, jag är ute efter en "WOW!" reaktion. Så jag ska förmedla min känsla genom min animation till de på eventet, jag får mycket inspiration från anime och japanska design och de känns grymt.

Jag ska ändå göra de med en Svensk touch. HA EN GRYM SÖNDAGS KVÄLL!

Take A Bite!Take a bite, var tänkt som ett name eller en logga. Men så blev inte fallet, istället blev de den här bilden som jag gjorde. Väldigt enkel, jag är inte så vass i photoshop men jag vart ändå ganska nöjd med denna bild. Tänkte göra lite motion senare, jobbar på lite grejer för ett event som Uppcon ska anordna för sina medlemar på deras community. HA DE BRA!


Världens coolaste musikvideo just nu!
Detta är min älsklings musikvideo just nu, eller de finns en till och de är Justice - DANCE samma grupp alltså. DOM är ju så jävla häftiga och dom har verkligen användt grymma grafikers till att göra de här musikvideorna. Detta är min våta dröm att få skapa en sån här häftigt musikvideo, kanske som final prodject på Hyper Island. Skulle vara väldigt häftigt iallafall. Nu ska jag göra lite mode boards till en kund, och sen är de god natt. OVER AND OUT!

Vilket/vilka program använder jag för att göra Grafisk Design?

Jag använder mig utav flera olika program för att lyckas göra mina "Motion Graphics" som de så fint heter. Jag använder mig utav After Effects, Photoshop, Modo 302 och Premier.

Fast de programmet som jag gör nästan allt i är After Effects, min header är gjord i After Effects tex. Sen har jag gjort om den till en Flash fil så att sen spelas upp på bloggen.

After Effects är ett program som gör häftiga effekter och något som kallas "Fake 3D", de man menar med det är att man kan ta en vanlig bild och göra den i 3D. Om intresset finns så kan jag göra en tutorial på vad jag menar. Man kan göra dom mest fantastiska sakerna med After Effects, och de flesta TV program har intron som är gjorda i AE.
Några program är tex. Criminal Minds, Filip & Fredrik (Nästan alla deras intron till deras program är gjorda i AE) osv. Finns tusentals.
Min Showreel 08


Jag jobbar lite på en showreel, med saker som jag gjort under året och så. Då får ni se vad jag gjort och kanske får lite inspiration till saker som ni håller på med eller att jag väcker något intresse. Är fortfarande inte klar med allt som jag lägger upp här och nu, finns massa saker jag vill ändra och kommer att ändra.

Här är lite teasers... som man kan se från blogg inlägget innan så har bilden förändrats lite, och den kommer nog bli ännu ballare senare.

Ny layout?
Jag sitter och jobbar på en ny header/animation som ni ser är de lite neon/night club som har varit inspirationen men den är långt ifrån klar, jag funderar på att göra en funktion på bloggen där man kan välja någon layout som man vill. Det skulle vara as grymt, men jag behöver lära mig lite om Javascript vilket är lite tungt men jag ska iallafall göra ett försök. Ska lägga upp ett litet sample på animationen sen när den är klar.

 

Snart är de ju jul också tänkte göra en liten animation med julkänsla sedan också :) som jag kanske lägger upp. Snart ska jag också göra en flik med olika project jag har gjort osv, som en liten portfolio.


The Dragon


Hittade en så underbar animerad film från ett flygbolag som heter "United" och reklamen heter The Dragon och som är gjord av Jamie Caliri som jag tycker är ett geni. Väldigt häftig och inspirerande reklamfilm. Hade tänkt att göra en liknande fast en ny header på bloggen, fast med en stad som byggs upp och så vidare kanske börjar med den i helgen.

Och en ball grej för er som använder Youtube mycket om ni har ett klipp som är väldigt suddigt så kan man hacka Youtube (detta var tobbe som visade mig) om man lägger till &fmt=18 i slutet av länken så får man hög kvalitet på något skummt sätt men om de inte funkar testa &fmt=6, på vissa klipp ser man enorm skillnad och vissa andra ingen alls. De är jätte häfigt. Testa de funkar.

För er som använder Mozilla Firefox, Firebug!

För er som använder Mozilla Firefox och är intresserad av webdesign så måste jag tipsa om en av de smartaste plug-insen som finns. Firebug!

Firebug är en plug-in som kan läsa Html och Css uppbyggnaden av andra websidor. För er som vill förbättra er blogg design så är den här plug-inen ett oerhört bra instrument. Man kan ändra sidan direkt på plats utan att de händer på riktigt kan man säga, du kan alltså inte spara inställningarna men du kan se hur saker och ting ändras genom att ändra lite inställningar.

Jag använder Firebug hela tiden de förenklar och förbättrar allt. Här är en screenshot på hur Google är uppbyggd, med Html och CSS.


Mitt Adobe vill inte fungera!!!


Japp nu sitter jag här och har precis avinstallerat hela Adobe Master Collection... Det tog några timmar... Men de är inga problem eftersom jag ändå skulle installera CS4.

Jag har kommit på en tutorial som jag ska göra iallafall. Tobbe ville veta hur man maskar mycket smidigare i After Effects om man vill maska fram en logo på ett visst sätt. Så jag ska se vad jag kan ta fram för en mysig tutorial.

Om de nu är någon som intresserar sig för After Effects, kom med förslag på en tutorial som jag kan göra åt er. Om de är något som ni inte vet hur man gör, så ska jag försöka och se om jag kan svara på de. 

Kreativitet, vad är de?


Vi hade en föreläsning om kreativitet, Teo Härén var han som föreläste. Detta youtube klipp är inte om Teo Härén utan hans bror Fredrik Härén som föreläser om framtiden, kunskap samt kreativitet. Jag tycker alla borde se denna föreläsning som ger en själv en jävla tankeställare.

Detta är skrämmande de som han tar upp. Jag är so oerhört farcinerad av den här föreläsningen att jag har sätt den 5 - 6 gånger. Allt de han tar upp tycker jag låter som mycket trovärdigt, att vi i västvärlden tror att vi är så överlägsna att vi bara kan luta oss tillbaka och tro att allt bara kommer gå våran väg.

Så är inte fallet, om vi inte tar och blir lite mer uppmärksamma om vad som händer i Asien och alla så kallade "U-länder" så kommer de gå åt helvete. Vi kommer inte kunna ta så mycket pengar för de vi göra nu, om 10 år tror jag att de kommer ha hänt väldigt mycket i arbetsvärlden, och detta gäller alla områden.

De finns 2 st delar av denna föreläsning, om ni är intresserade av att se mer efter detta klipp sök på youtube efter den andra. Jag låter föreläsningen tala för sig själv, enjoy!

Computer arts: The Motion Graphics issue är ute.Computer arts nya upplaga är ute som jag har längtat den är full av häftiga tips och trix, de jag blev väldigt förvånad över var att min förebild Andrew Kramer (kolla in hans hemsida längst ned) är med. Han berättar lite om hans intro som han gjort till serien Fridge, som är grymt häftig. Har inte läst igenom hela än men ska försöka lite senare ikväll.

Btw ska ladda upp fler tutorials ska bara komma på några.

Andrews hemsida.

Videocopilot.net


Tutorial: Text animation

Jag tänkte börja med att göra en väldigt enkel tutorial i After Effects CS3 där jag går igenom hur man gör en liten häftig text animation. De här är så oerhört användbart om man vill ha en lite extra känsla till en powerpoint presentation eller något liknande. Så för er som har AE CS3 håll i hatten och följ med. Om de är några oklarheter under tutorialen, skriv de i kommentars rutan så ska jag förtydliga eller utveckla så ni hänger med.

De är de vi ska skapaSteg 1. Gör en ny composition genom att gå upp på fliken Composition>New Composition eller tryck Ctrl+N. Jag använder mig av dessa inställningar, sätt Compositionen till 5 sekunder.
Steg 2. Skapa en ny text genom att gå upp i menyn högst upp Layer>New>Text.
Steg 3. Skriv en text som ni vill ha i mitt exempel är de Marcus.


Steg 4. Om du markerar ditt lager i timelinen och tryck ned pilen ibörjan av lagret. Då ska Text och Transform visas som på bilden. Sen ska du trycka ned pilen för Text.
Steg 5. Nu när du har tryckt ned pilen för Text så har man alla inställningar för texten man har skrivit. Där kan ni se till höger om Text har det nu kommit upp en ny inställning till texten där de står "Animation:" Tryck på knappen och välj Position.
Steg 6. Nu har det dykt upp en ny sektion som heter ”Animator 1” och under den sektionen har det också kommit fram ”Range Selector 1” samt position. Tryck ned pilen för ”Range Selector 1”. Då kommer tre fyra saker ploppa fram (Start, End, Offset och Advanced). Och de ska se ut så här.
Steg 7. Nu finns det en likadan knapp till höger om ”Animator 1” som i steg 5 fast den heter ”Add”. Tryck på Add och då kan man välja mellan Property och Selector, gå ned till Selector och välj sedan Wiggly. Då kommer en väldigt intressant effekt upp som är väldigt användbar.

Vad gör Wiggly? Wiggly slumpar siffror/värden, och vad man kan göra med det ska jag visa er. 
Steg 8. Så nu händer något riktigt intressant. Om ni går ned på position under ”Wiggly selector 1” och drar upp värdet på (X-axeln) till 50 och den andra som är (Y-axeln) till 200. Så de ser ut så här. Jag tog dessa värden för att överdiva lite så ni verkligen ser vad som händer. Ni får så klart själva exprementera med era egna värden bara ni hänger med.
Steg 9. Nu om man går ut på timelinen som jag gjort på bilden, så ser man att bokstäverna rör sig slumpat omkring på skärmen.
Steg 10. Nu ska vi göra själva animationen. På timelinen har jag gått ut till 2 sekunder där jag ska skapa en ”Keyframe” för effekten Start under ”Range selector 1”. Och för att sätta ut en keyframe så ska man trycka på den lilla klockan till vänster om Start. Då kommer du se att de har kommit fram en fyrkantig pryl på timelinen och de är en keyframe.
Steg 11. Gå fram 3 sekunder på timelinen. Nu höjer du värdet på Start som står på 0 % till 100 % och då kommer du se att de har kommit fram en keyframe igen fast på 3 sekunder. Så om du går från 0 till 3 sekunder på timelinen så kommer ni se att de har hänt massa saker. Bokstäverna slumpas runt mellan 0 till 2 sekunder, och sedan mellan 2-3 sekunder så stannar dom.
Nu kan ni lägga till Motionblur som en sista touch, de gör animationen lite häftigare och skönare. Tryck i dessa för att göra de och ni kommer se skillnad. Och sen la jag på en Hue & saturation och lite Glow.Japp de här var allt för min första tutorial, jag hoppas ni får lite användning för den eller att ni tyckte den var lite kul att börja med. Det går att göra så mycket effekter med text detta är bara ett av exemplena vad man kan göra med text i After Effects.

SHIT SHIT SHIT !

Tjaba tjena tjena påre mitt bena!

Jag har inte skrivit i bloggen på år och dagar känns de som, jag har haft så mycket att göra. Btw Experience Technology gick väldigt bra och DM09 STO tyckte vi hade bättre utställning än dem. Ska försöka ragga ihop lite bilder ifrån den utställningen så ni kan få se vilka fantastiska saker vi skapade.

Wohoo och vi har börjat med våran nya modul där vi ska göra ett företag och skriva en Affärsplan (känns detta igen). För er som gick på samma gymnasium som mig förstår vad jag talar om. Fast vi ska göra den på 3 veckor :/ men ännu värre är att jag är ekonomichef (DAM DAM DAAAAAA). Hur ska detta gå, se i nästa blogg inlägg här på Marcus blogg.

Näe men seriöst, jag ska lägga upp affärsplanen här också om de finns någon som intresserar sig. Ge mig lite fantasi, jag ska börja finula på min portfolio. Jag vill ha lite hjälp med den jag vet ungefär hur den ska se ut men lite hjälp skull inte skada. Ge mig lite tips ;D

WÖÖÖÖÖ!

RSS 2.0