Nu är det officiellt
Då var klassens showreel 09 ute. Så de här är en del som vi har gjort nu under året, det är Greg, jag och martin som har klippt ihop den. Det kommer en längre verison om någon vecka den ska bli runt 10 min tydligen och den ska visa hur Digital Media funkar och hur det är på Hyper Island.

Ska börja göra min showreel nu, måste banne mig börja på den nu alltså. Hoppas ni gillar det som vi i Digital Media 10 har gjort lägg gärna en kommentar på feedback på vad vi skulle kunna göra bättre.

HA DE BRA!


Moose are cool?


JAG VILL HA SOMMAR, detta är en sommar inspirerad animation som jag gjort och den heter "Cool Moose", sen så gjorde jag den också för jag gillar verkligen älgar. Så jag gjorde en liten mix, och detta blev resultatet. Hoppas denna animation kanske piggar upp era sinnen. Skriv gärna en kommentar!


Shit asså, som emil brukar säga.Jag bara älskar min HV30 jobbar på en liten kort films grej som skall upp snart, min film kommer dock bara vara 30 sekunder lång. Vi får se om den blir längre, men risken är att den blir tjatig och utdragen känner jag. Anyways, lägger upp ett random klipp från Vimeo för att släcka eran törst efter min film.. JAG VET ATT NI VILL HA DEN! ;D

Två coola saker som händer på Hyper just nu.Första saken är att vi i klassen ska göra reklam för skolan och en del av klassen åker ned till Berlin och ska måla en stor målning på en 15x15 meter stor betong vägg. Med en ball målning som har en anknytning till ett kommande projekt i framtiden som är lite hysch hysch om.

Besök Berlinbloggen och se våran framsteg med målningen som skall göras. Det är också någon dokumentär filmare som är med och filmar de projektet, vilket är jäkligt roligt och jag hoppas de blir grymt lyckat.
Den andra saken är att IAD:09 våran grannklass har släppt sin klass sida som heter "Space is the limit" som går ut på att man kan lägga massa kommentarer som berör och som sedan någon gång ska skjutas upp i rymden. Detta projekt har bland annat uppmärksammats i bland annat Dagens Media. Vilket jag tycker är grymt.


HYPER ISLAND!För er som inte har hört talas om Hyper Island så tänkte jag dra ett litet info inlägg. Hyper Island är en riktigt skön och rolig skola, där vi inte har några lärare, prov eller böcker. Böcker förekommer men MYCKET sällan, fast de beror på vilken inriktning man tar, jag tex. har inte läst en ända bok från skolan.

Men anyways, det finns flera inriktningar jag går Digital Media just nu iallafall, vilket är riktigt utmanande och kul. Har lärt mig så oerhört mycket under den tid jag har varit här. Men hur kan jag ha lärt mig nått under den tiden som gått, vi har ju inga lärare?

För det första så kan alla elever bidra med något till varandra, så lär vi oss som mest. För det andra så lär vi oss olika tekniker som tex. "Learn to learn". De lär oss att lära oss själva vilket jag tycker är väldigt unikt.

Det har kommit en ny utbildning för Hyper Island Karlskrona som jag skulle vilja gå mer än allt annat i världen just nu iallafall och det är Rich Media & Motion Graphics programmet. Tror det är en så jäkla häftig utbilding att gå.

För er som intresserar er av Media, Management, Design eller Kodning/Tech så är denna skola något för dig kan jag bara säga. Skolan stänger intagningen den 25 Maj!

Så för er som bara vill spana in skolan så kolla länken nedan:


Hur boostar man sin kreativitet?Hej, jag vet jag har inte skrivit på jätte länge. Har haft väldigt mycket att göra, mycket projekt och så i skolan. Bloggen kommer lite i andra hand. Men iallafall så har jag lite tips för den som vill boosta sin kreativitet, in the early days när min blogg var ung så la jag upp ett Youtube klipp på Fredrik Häréns föreläsning om kreativitet och framtiden.

Nu har han iallafall släppt två böcker Idéboken 1 och Idéboken 2 om hur man kan börja tänka mer kreativit, och hur gör man det kan man fråga sig?
Jo, det går nämligen att träna upp sin kreativitet med hjälp av övning. Fredrik Härén visar en hel dröse med övningar i bökerna. Om man får in dessa i sitt huvud och börjar tänka på övningarna i verkliga livet, så tror jag man kan komma väldigt långt.

Boken består av häften text och övningar och andra häften är tomma sidor där man ska skriva det man kommer fram till under övningarna. De känns som en bibel när man har den och ser på den, samma material osv.

Mitt tips till er sopm känner att ni behöver lite ny inspiration eller ny tänk.

JUBEL!

Äntligen har min älskling Canon HV30 kommit. Grymt roligt, jag har sprungit runt och filmat allt möjligt inomhus dock de blev lite sent eftersom de tog typ 4 timmar för den att ladda sina batterier. Men jag har inte lyckats få över någon film till datorn än, men de ska fixas imörrn. Har inte den rätta kabeln för de, fick inte med den :/ konstigt nog. Men iallafall, så ska de fixas och jag ska leverera grymma filmer i HD kvalitet och slowmotion. Kanske ska börja göra videoblogg? :O
Älskar dej Zandra <3 du är så söt som rättar mig! ^^ Vad skulle jag göra utan dej?

TIPS of the day!Yess för er som gillar mycket grafisk design osv som inte kanske vill lägga pengar på den där logotypboken som jag la i ett inlägg för någon vecka sedan eller något liknande. Så finns det olika logotyp sidor som har grymt fina logotyper. Sen finns det lite sidor med häftiga motion sidor som jag har lagt ut här. På dessa sidor hittar jag det mesta av min inspiration, de håller hög kvalitet och design.


Skönt spel

Emil, jag och andy satt och lirade ett jävligt roligt spel som jag så väldigt lätt blev beroende av, man skulle bygga sin egen farkost och frakta kokosnötter till en mållinje. Detta spel var så oerhört kul så jag ville lägga en liten kommentar om det här. Lyckades få 96% tror Emil och Agust klarade 100 % :/.

SPELET

RSS 2.0