Ljuva Söndag!


Hej tänkte berätta om min Söndag, idag har jag knappt gjort ett skit. Har fixat med projektet som ska vara klart tills Torsdag. För er som tittar på "Stor i Japan" kanske undrar varför jag har en bild på Jens Sjögren, de är för jag precis tittat på de programmet. Jag tycker den serien och experimentet är grymt kul att följa. Sen tycker jag Jens Sjögren är en jävligt härlig person, iallafall i serien.
Jag hoppas verkligen de släpper en skiva/singel i Japan de skulle vara så häftigt. Men iallafall jag snackade med Max Malm om att vi kanske borde samla ihop ett gäng och hyra en lokal eller vara hemma hos någon och bara göra en brakfest eller en liten reunion med Fria klasserna.

De skulle vara väldigt trevligt och göra då undrar man också vilka som skulle vilja vara intresserade. Vi hoppas iallafall de skulle bli några men som sagt vi vet fortfarande inte vi måste snacka lite och så.

Experience Technology utställningen börjar närma sig och för er som är intresserade finns en länk längst nederst till release hemsidan som jag inte tror är klar än men den är på G. Det ska komma upp mer info om vart de är och layouten ska ändras lite tror jag, men iallafall de skulle vara grymt kul om folk som man känner skulle dyka upp ;).


Melle is on FAJA!


Yess ni hörde rätt, jag är på G. Detta är vad jag har gjort i Modo 302, två stycken glas stolar. Det är en tutorial som jag gått efter men jag är hel nöjd med resultatet ändå och jag kommer fortsätta jobba lite med möbler för de är enkla att göra och de blir väldigt snyggt. Kommer göra mer avancerade karaktärer och liknande längre framåt men detta är en början, den här tutorialen klassades som en medel avancerad sådan. Bara de gör mig lite gladare.

Iallafall där har ni resultatet och om de är några frågor om hur jag gjorde eller något som berör dessa 3D stolar kommentera gärna så ska jag försöka svara på dem så utförligt som möjligt :) cheers!

Punch Line!

Tja eftersom kaggen ville att jag skulle prata lite mer om mig själv här i bloggen så får jag göra de helt enkelt. Men bloggen är mest till för hur jag har de i Hyper och sådant.
Jag ska lägga in lite mer privata inlägg men jag har så mycket att göra för stunden, kan ju berätta lite om det.

Vårat nya project i skolan heter Experience Technology och går ut på att vi delas in i olika grupper för att sedan få en liten teknisk pryl som vi ska göra något häftigt/kreativt av. Så min grupp som består av 5 personer inkluderat mej själv är Samuel, Anders, Nicolai och Jade.
Vårt koncept är att göra en talande boxningssäck. Då kanske ni undrar hur fasiken de skulle fungera?

Då är de så att vi har fått ett litet kretskort som heter Arduino som man kan göra allt mellan himmel och jord med. MEN man måste ha väääldigt mycket kunskap om den här hårdvaran och vad den gör för att kunna veta hur man gör för att genomföra sina idéer.

Vi fick inte bara ett Arduino kretskort med utan massa olika komponenter som man inte har en blekaste aning om vad de gör. Men vi har sökt och sökt och sökt och sedan hittat en lösning för att få den här boxningssäcken att tala. De finns något som heter Piezo som kan ta emot ljud och ge ifrån sig ljud, och ljud är ju egentligen bara vibrationer som far genom luften. Tanken var då att om man lägger dessa Piezo sensorer i boxningssäcken och kopplar dem till Arduinon så kan man få ut värden genom vibrationer ifrån slagen man ger ifrån sig på slagpåsen. Ganska enkelt när man väl kommer på de, men sedan är de en annan femma att få de att funka med flash men de är inte min uppgift.

Så de är lite om vad jag gör just nu ;D och för er som undrar va fan är Arduino för något så kan ni se de i länken nedan.

Motion of the week 2


Japp då var de dags igen Motion of the week 2!
Stardust studios är en grym byrå som alltid levererar häftigt material, ett tips är att kolla på deras showreel 2008 den kommer ge den som vet hur avancerat de är att göra dessa motions, huvudvärk. Mycket 3d dock inte så mycket After effects som jag uppskattar mest, men man ser att de blandar After Effects med andra 3D program vilket gör de väldigt häftigt. De man ser mer och mer inom Motion är just de att blanda Eftekter från After Effetcs med 3D program, de är därför jag försöker lära mig lite mer om 3D.

Stardust Studios

http://www.stardust.tv/


Tips på bra 3D program.
  • 3D studio max
  • Maya
  • Modo 302
(De finns många fler, men de är dem jag har testat och som jag tycker är bra.)

Säger bara Modo 302


Sitter och håller på med Modo 302 lär mig basic kunskaperna och jag måste säga att de inte är så svårt. Man kan dessutom göra grymt häftiga saker ska lägga upp de sakerna jag gör (i framtiden) på bloggen och i min portfolio, om jag blir nöjd med dem villsäga. Modo 302 för er som inte vet är ett väldigt bra 3D program för att göra häftiga animationer och modelleringar.

Dagens & Gårdagens rabalder!Hej bloggen!

Idag så fick vi verkligen börja med vår nya modul "Experience Technology" då vi ska bygga nått kreativt av nått tekniskt. Som vi sedan ska ha en utställning på och alla som vill är så välkommna och de skulle vara kul o se att lite folk som man känner skulle komma. Min grupp fick iallafall veta att vi ska bygga på en så kallad Arduino.

Igår då jag inte skrev något så var jag ej i skolan, eller jag var de men inte på Hyper Island. Jag var på min gammla skola för att kolla hur läget var med alla lärare och om något hade ändrats på Fria. De hade de, dom hade fått en ny ingång precis vid handen terminalens rulltrappor vilket var häftigt men ovant. De var kul som fan att se hur de var i skolan ska nog dit mer under året men de får vänta.

Adobe CS4


Jag är väldigt uppspelt har kollat på vad de nya updateringarna i After Effetcs CS4. I CS4 ska allt nämligen bli mera 3D baserat och lättare att hantera 3D. Såg lite exempel på internet och de verkar så jävla häftigt, ska under dagen leta efter lite exempel på vad man kan göra i de nya CS4.

Har hittat ett youtube klipp som visar hur man skapar ett 3D object i Photoshop CS4 för att sedan bara föra över den filen till after effects och så får man ett komplett 3D object i de här fallet en F1 bil. Tycker Adobe har överträffat sig själva och de ska bli grymt att testa detta. Nu är verkligen allt möjligt med hjälp av Photoshop och After Effects CS4.

Detta mina vänner är den beryktade "HYPERKÄNSLAN"


En bild säger mer än tusen ord! Det är Ina som har tagit denna vackra bild som jag bara var tvungen att lägga in på bloggen tyckte de var en härlig bild på grabbarna som brainstormar.
  • Inas blogg

    http://hyperina.wordpress.com

Motion of the week

 


Japp då var de dags för motion of the week. Jag hade tänkt börja med att publicera lite heta grejer inom motion varje vecka som jag hoppas kommer vara intressant för de som håller på mycke med motion.

Ett av de hetaste byråerna som håller på med motion som jag har sätt och tycker gör grymma saker heter Shilo Design. Dom har gjort mycket saker för bland annat MTV och för de som kollar på Vivala Bam så har de gjort introna till hans serier, de har gjort saker för Cartoon Network världens största barn kanal.

Jag har kollat mycket på deras motions och gillar allt jag ser dom gör, får mycket inspiration av dem och de har mycket häftiga fräscha saker. Så jag tycker de är en väldigt bra start för "Motion of the week".

  • http://www.shilodesign.com

RSS 2.0