Tips om Grafisk Design & illustrations tävling!Tävlingen heter alltså Kolla! och eftersom jag vet att det finns en hel del illustratörer som bloggar, så tänkte jag tipsa om detta. Fick själv de här tipset genom skolan och tänkte så att ingen missar en bra tävling så bloggar jag om de, detta är defenitivt något att kolla upp iallafall. Jag själv kommer inte att delta är nämligen inte så bra på illustrationer. Ni kan läsa om reglerna nedan eller besöka deras sida på www.kolla.se.

Tävlings Regler
Tävlingen är öppen för alla i yrkesverksamma grafiska formgivare och illustratörer samt för studenter i grafisk formgivning och illustration vid svenska designskolor.

Arbetet måste vara publicerat, i eller utanför Sverige, under perioden 1 augusti 2007 – 31 januari 2009. Publiceringskravet gäller ej öppen klass 2.8, 3.5 och studentarbeten 1.10, 2.9 och 3.6.

För studentarbeten gäller att de ska vara producerade inom ramen för skolans/utbildningsinstitutets läroplan/verksamhet eller som en uppgift inom utbildningen under perioden 1 augusti 2007 - 31 januari 2009. Studentarbeten behöver inte vara publicerade. Tävlingsavgiften för studenter gäller enbart aktiva studenter dvs studenter inskrivna vid skola under tävlingsperioden och enbart i studentkategorierna. Magisterarbeten får tävla i studentklass till studerandeavgiften även efter examen om det infaller i rätt tidsperiod för tävlingen.

Lycka till!

1000 meters radie?

Vem skulle inte vilja se alla saker som grannarna säljer inom en 1000 meters radie. Det går, med den här hemsidan som heter hoodboard.com. Så grymt roligt att se alla dessa saker som säljs i närheten av en själv.

Hade tänkt lägga upp en liten tutorial på hur man skulle kunna bygga en mashup som de använder på hoodboard.se så kan ni göra era egna sådana verktyg, men de kommer nog i framtiden. Ska precis börja lära mig lite om webmashups.

Tack till Emil som visade mig denna sida! Grymt!

Logotyp, rätt eller fel?Daniel Gahmberg ville ha en logotyp för sin sida så jag satt och pillade ihop något i photoshop vart ganska nöjd ändå men jag vet inte om stilen är helt rätt, han gör remixar och är DJ. Här är hans sida om ni undrar http://www.danielg.se/, inte så mycket att se just nu för sidan är under uppbyggnad.

Ni får lägga en kommentar helt enkelt om ni tycker att de passar eller ej.

Canon HV30, Check!


Idag har jag köpt min nya älskling, jag dreglar bara jag ser den. En Canon HV30, en super bra och fin filmkamera med grym kvalitet. Jag beställde den från Supermix.se, de sved lite i plånboken men va sjutton jag kommer ha så jävla kul med den.
Men dom sa att det skulle ta ca en vecka och jag orkar inte vänta sååå länge. Det häftiga med denna kamera och föregångaren HV20 är att det är så många som bygger på dessa kameror med hur stora motiv och grejer, så dom ser ut som riktiga 500000 kronors kameror som de använder vid filminspelningar. Kommer nog fler inlägg med filmklipp på bloggen om en ganska snar framtid.

Tidningar som jag läser


Tänkte visa lite tips på tidningar som jag läser, det är mest Computer Arts och Computer Arts Prodjects som jag läser sen smyger sig en och annan CAP&DESIGN och Advanced Photoshop in.

Det är inget fel på varken CAP&DESIGN eller Advanced Photoshop, saken är den jag älskar ju det mer rörliga inom grafisk design och Computer Arts har lite mer fokus på Motion än de andra tidningarna. Men dom kan vara sjukt intressanta också, CAP&DESIGN är en svensk grafisk tidning som pratar mycket om allt grafiskt som händer i världen och har mycket fokus på sverige vilket jag tycker är väldigt kul.

Men varför jag också gillar Computer Arts mest är för att dom har så mycket bra tutorials och tips i deras tidningar, sen har de mycket mycket inspiration och koll på dom kommande trender inom den digitala världen. Som i det senaste numret av Computer Arts Prodjects där dom pratar om vad som kommer vara trendigt inom de visuella och konsepten för 2009. Så för er som vill veta mer om de digitala trenderna inom media borde verkligen kolla upp dessa tidningar.


Boktips för den logotyp galne!


Den här boken heter alltså Logology och är en helt underbar bok för den som söker inspiration till logotyper och illustrationer. Det är alltså bokförlaget Victionary i Hong Kong som tagit fram denna bok, och dom logotyperna som finns i denna bok har jag aldrig sätt tidigare, det är väldigt mycket annorlunda stilar.

Känslan man får av att bara hålla i den här boken är så häftig, den är inte som någon annan bok den är gjord av något konstigt material som gummiskin. Men boken är inte enbart full med logotyper utan också, en del "byrå-projekt" där massa byråer från olika delar av världen, delar med sig om hur de gjorde en logotyp. Då får man se ändan från början till slut hur de gör när de sitter och skissar på logotyperna och hur många olika modeller de kommer upp med innan de går till kunden och visar upp dem. Mycket farcinerande, rekommenderas starkt av mig.


Tutorial: Verktygen i After Effects

Yess då var det dags igen, jag har pillat ihop en liten tutorial om vad och vilka verktyg jag använder i After Effects. Dessa verktyg tycker jag man borde kunna för att börja med After Effects. Detta är alltså en väldigt nybörjar vänlig tutorial, och mycket användbar om ni aldrig har använt After Effects förrut så rekommenderar jag denna tutorial.

Portfolio

Detta är saker som kommer finnas i min portfolio senare, den är under uppbyggnad. Men jag tänkte att jag kunde lägg ut en del av de saker jag gjort här. Det kommer mer animationer snart måste bara fixa upp dom lite.


Uppcon:09
Gjorde denna bumper för Uppcon ett event i uppsala för japansk populär kultur, mycket kul att göra. Fick göra vad jag ville och vart grymt nöjd. Denna verison har inte ljud men det kommer komma en med den ljudsatta bumpern.

Punch Line!
Detta gjorde jag för ett projekt vi gjorde i skolan och jag vart ganska glad över den, vi använde dock inte den här men jag gillade denna så mycket att jag tänkte jag lägger upp den här.Basics i After Effects

Här kommer jag lägga alla de tränings projekt i After Effects, just nu är de bara massa basic saker. Så som hur man använder en kamera i After Effects och lite text animationer, samt 3D. Men det kommer bli fler tutorials och mer svårare lektioner om de blir något intresse för detta. Övriga program kanske kommer i framtiden.

After Effects lektioner:

Snabb Tutorials

Hej jag hade tänkt göra snabba korta tutorials med små tips om hur man kan göra en häftig text eller något liknande, sen ska jag lägga samman alla tutorials på en kategorisida så de är lättare att hitta de man vill ha. Men det blir senare ikväll är för lat just nu, haha.

Jobbar på en ny header..

Yess, dags för en ny header är lite trött på den där som ja har ;D så jag sitter och finular på en ny.. Men den kanske inte blir lika fin eller rolig men jag hoppas de. Sen så är jag lite inaktiv med både tutorials och bloggen men ja håller på att lär mig ett nytt program och mycket tid går åt dit sedan har jag en portfolio/showreel att jobba på. Och som jag hoppas ska bli klar om ungefär 2 veckor är målet iallafall..

Och sen tänkte jag faktist rekommendera att saffa wordpress om ni ska göra en egen sida, deras blogg motor är grym, men man måste ha kunskap om php. Jag hänger inte med riktigt men de jag har sätt som andra har gjort är grymma resultat.

Maya 2009Mitt nya älsklingsprogram, jag gillar maya som fan. Första gången jag testar de på riktigt och använder det seriöst. Jag har laddat hem en massa tutorials från Digital-tutors och utan dem tror jag jag skulle stå still. Men gu vad tråkigt det är att lära sig grunderna, JAG VILL BARA VARA AS GRYM NU! Mitt mål är att lyckas göra en karaktär som jag är nöjd med, en egen designad alltså. Ett litet monster eller något liknande, men de kommer nog ta ett tag innan jag är där men jag hoppas den dagen kommer.

Gud vad trött jag är också, kunde inte sova i natt. Dessutom så börja jag skolan idag då, MEN det jag inte visste var att vi började klockan 13! Jag trodde det var klockan 9 som alla andra dagar, men icke!

Tips på tutorials till Maya

Canon HV30 & Wacom Intel A5 wide...Jag och Tobias snackade igår och så visade han mig en film med super fin bild kvalitet (enligt mig), så berättade han att han skulle köpa en sådan kamera Canon HV30. Jag blev så sjuuuukt sjuukt sugen på att köpa en också fy fan va roligt de skulle vara. Men jag vill ju ha en Wacom också men jag tror jag prioriterar bort den för en såndär kamera ;D.. Hittade iallafall den här fina filmen som är gjort med en sån kamera. Jag ska ha en sån !!!! Over and out !

Pixars Up with Carl FredriksonDenna trailer fick mig verkligen på gott humör, Pixars nya film UP. Jag har precis tänkt att börja lära mig maya så blev grymt peppad på att lära mig grym 3D, de kommer nog ta ett tag dock men iallafall. Kolla in trailern den är grym, dom tar de tråkigaste som finns, en grinig gammal gubbe och gör något jävligt roligt av de. Grymt!

Dreamworks Monsters VS. Aliens står också på menyn.


Höll på att missa den här filmen som också är på väg. Den verkar också grymt rolig. Det nya med den här filmen är att den kommer vara med 3D projektion. Men jag undrar om den kommer visas med full 3D projektion överallt. Tror iallafall att år 2009 kommer vara ett grymt år för 3D filmer.

Kommer dock bli svårt att slå den oerhört fina filmen Wall-e. Men jag hoppas de!

Tutorial: KameraåkningOm Tutorialen
Yes, ännu en tutorial som jag tyckte skulle vara nyttig och den handlar om kamera åkningar. Det är oerhört användbart med kameraåkningar så se denna tutorial och lek lite med användandet av dem. Jag använder kameraåkningar i varje projekt jag gör. Ett tips är också att sänka volymen på både streamingen och tutorialen om ni laddar hem den, har en väldigt känslig mic.

Slutresultatet blir så härLadda hem tutorialen här:
Ladda hem färdiga projekt-filen här:
Ladda hem After Effects 30 dagars trial här:

Att göra en Portfolio

Pjuh!
Sitter och kodar massa Html känner mig så jävla cool!
Men jag tycker de är grymt svårt att få det att funka med CSS så allt stämmer, haha. Men just nu pausar jag och tänkte att jag skulle göra en tutorial, tobbe ville att jag skulle visa hur man kan maska fram en loggo snyggt. Jag tänkte att jag skulle försöka med det, vilket inte är så stor deal. Men de är många steg.

Iallafall om de finns någon som vill veta hur man gör något i After Effects så kan jag försöka ta fram det eller visa själv.

RSS 2.0