Tutorial: 3D text animation, gör din egna header!Fakta omkring tutorialen
Jag går igenom hur man skapar en schysst 3D text i After Effects, du kan använda detta till din bloggheader eller till presentationer på jobbet, skolprojekt osv. Det blir grymt snyggt och de ger en extra boost till vad du än ska göra. Du kommer defenitivt få uppmärksamhet av dem som ser detta.

Så här kommer slutresultatet bli mer eller mindre (Se nedanför). Det ska nog gå bra utan någon som helst kunskap om After effects för att följa med och inte missa något.
Ladda Hem Tutorialen

Ladda hem After Effects CS3 Trial (Ni får alltså testa på After Effects i 30 dagar gratis, sen måste ni köpa de) för er som inte har After Effects och 3D text tutorialen nedan. Eller se den direkt streamad från bloggen nedanför. Jag ber också om ursäkt för jag råkar nämligen svära mitt i tutorialen, men vad kan man göra, jag är bara mänsklig. Om ni trycker på ladda hem tutorialen så kommer ni fram till en sida som heter Filefront tryck bara på spara fil när det ploppar upp en liten ruta som frågar om ni vill spara min tutorial. Hoppas ni får användning för tutorialen, skriv gärna kommentarer eller frågor!

Rudolf the rednose, dromedar?

Iallafall tänkte så jag faktist inte prata om skolan för en gångs skull. Jag har ju varit i egypten och snorklat med fina fiskar och sätt tomten rida dromedar. Jag var i Luxor och såg de mäktiga templena som är 4000 år gamla med enormt fina målningar och fin historia. Jag fick veta hur parfym tillverkas och så klart blev jag magsjuk. Men köpte någon dunder medicin så de var över på en natt. De var en Jul jag kommer minnas!

Oh, och jag har börjar jobba på min portfolio har gjort två olika, en i flash som jag nog inte kommer att använda och en i html. Fan va kul de är, NÄR DE FUNGERAR!

Jag är hemma från egypten nu iallafall sjukt sjönt att ha varit där! Det är dags att dra igång bloggen på riktigt, ska göra en kort och grymt häftig tutorial som bara tar några minuter. Det jag ska göra är en 3D tutorial, och visa hur man snabbt och väldigt enkelt kan göra en 3D text helt i 3D i After Effects.

Motsatsen till aktiv...

Så känner jag mig just nu iallafall när det gäller bloggandet, men jag ska försöka bättra mig nu efter Jul. Jag reser ju även bort till Egypten nu över Julen... sweeet. Ska bada och grejer, så jävla skönt. Måste dock bygga portfolio under den tiden jag är där också :/ vilket är lite surt.

En annan sak också FAN VA MÖRKT DE ÄR PÅ MORNARNA NU! Jag blir fan as deppig. Men här är ett youtube klipp som piggar upp mig jävligt mycket, ni som har sätt Hot Rod och gillar den, lär gilla denna sketch. Jizz In My Pants!Experience Technology animationFör er som kanske har läst min blogg så vet ni att vi hade en häftig utställning för allmänheten och branchen, jag och min grupp gjorde en boxningsmaskin. Jag ville bara visa en animation som jag gjorde som vi dock inte använde vilket var synd för jag gillar den verkligen. De som står med japansk text tror jag står för (Guldfisk, Tokyo). Jag ville få en japansk feeling hoppas jag fick in de.

Och om tutorialen som jag jobbar med, så är den på gång jag gjorde den igår saken är den att den har blivit allt för stor jag måste minska ned storleken bara sen kan jag fixa fram den. Eller så får jag göra den i delar.

OBS!
OM ANIMATIONEN ÄR TRÖG OCH INTE VILL STARTA DRA LITE I TIDSLINJEN SÅ KOMMER DEN IGÅNG!

Snagit & Pro ScoresJahap jag skickade ett helt sjukt passionerat och fint mail till min lilla idol Andrew Kramer som alla som använder After Effects känner till, i det mailet hade jag skrivit flera frågor om hur ska jag göra grymma video tutorials och hur man ska tänka etc. etc. Idag nu på morgonen när jag sitter i skolan så tar jag upp mailboxen och får upp ett mail med svaret, men de svaret var bara att jag ska kolla upp fakta delen på deras hemsida som inte riktigt var de som jag hade tänkt mig.

Fick iallafall en del svar på de frågor jag skrev. Ett av dem var vilket program man ska använda om man ska spela in sin skärm, och då fanns de ett program som heter Snagit som ser grymt ut. Jag tankade hem en "Free trail" så jag ska testa det ikväll och se om de fungerar bra. Det ser oerhört proffsigt ut iallafall. Länk till Snagit under!

Btw så har Andrew Kramer kommit ut med en ny DVD PRO SCORES, men dock med fokus på ljud effekter men med lite tutorials. De är den DVD:n som ligger som bild högst upp, den ser sjukt häftig ut (Så de är inget projekt jag håller på med).


Header tutorialHåller på med denna tutorialen där jag ska lära ut lite trix om att göra en snygg motion header, som är lite julig men fortfarande lite trendig. Så ni ska få lära er att göra en snygg rörlig header med lite julkänsla, ska bara få min mick att fungera bra eller fixa en mick som fungerar bra.  Ville få alla de små partiklarna att röra sig som om de vore eld eller något liknande, kommer nog göra lite små ändringar till den färdiga tutorialen, men de är ungefär så de färdiga resultatet kommer att se ut.

Detta program som jag använder kostar pengar men jag har en länk längst ned på inlägget med en "Free trial" i 30 dagar, som fungerar jätte bra.

Programmet som jag använder


Motion of the week 4Jaha motion of the week 4, de var ett tag sedan jag tog upp detta inlägg. Här kommer en as grym byrå som heter weareseventeen som har jäkligt sjuka motions, detta var de ända som låg uppe på youtube dock. Hoppas ni gillar den.

Brues Lee, kicks ass?En film som är tillängnad Bruce Lee, där han slår sina motståndare med sina grymma rörelser. Mannen som till och med sägs slå Chuck Norris. Om dom två skulle mötas så skulle jorden förmodligen sväljas i iett mörkt hål. Jävligt häftig reklamfilm för nokias mobiltelefon. HOOOAAA!!

Portfolio design


Jag vet inte men jag satt iallafall och lekte lite med photoshop, detta kanske blir min led stjärna när jag ska skapa min portfolio. Den ska vara enkel, tydlig, ha en viss klang om att jag är motion designer, inte så starka färger, men att den ändå står ut. Inte särskilt cuting edge men jag gillar stilen, de är mig i ett nötskal. Men som sagt detta kommer nog inte vara slutresultatet.

Movits!


Jag har väntat hela jävla sommaren på denna skiva och Sebastian my classmate som känner dessa killar berättade för mig idag att de släppte skivan för några veckor sedan. Jag blev stum!

Dom är så grymma och så härliga, vill bara gå och köpa deras skiva men de närmar ju sig Jul så jag fundrerar på att vänta. Men jag är så sprallig att jag inte kan hålla mig. JAG MÅSTE HA SKIVAN NU!

För er som inte har hört denna underbara grupp Movits! LYSSNA PÅ DEM!

Cock-a-DoodleDetta är ett målar spel där målet går ut på att man får välja bilder med ett antal olika penisar som man ska måla om så de inte ska se ut som penisar utan tex. ett ansikte eller något liknande. Det finns saker som andra har målat som är sparade. Jag tycker denna sida är väldigt häftigt gjord men också väldigt underhållande. Flash 8 behövs för att spela detta spel, för er som inte har de ladda hem de via Adobes hemsida.

Länk till Cock-a-Doodle: Cock-a-Doodle

Design battle?Idag var en rätt seg dag, men jag och Tobbe kom på ett grymt sätt att göra grymma loggor. Det krävs 2 st rätt "brighta, cuting edge, designiga och kreativa" killar/tjejer (finns de fler uttryck inom denna grafiska industri, lägg en kommentar). Så bestämmer man lite om hur loggan ska vara utformad, sen börjar man göra den till sin egen och så försöker man göra den så snygg som möjligt. Detta funkade skit bra för oss och de blev ett litet battle, jag gjorde 3 st loggor som jag vart nöjd med. Hundmagazinet är en av de tre loggorna.

Jag har bestämt att kalla denna teknik Matob (marcus, tobbe MASHUP). WööÖÖÖöÖÖ grymt. Lek med denna teknink och förundras. DET VAR ALLT FÖR IDAG!

RSS 2.0